برای کسانی که بهتازگی صاحب فرزندی شدهاند، بهویژه اگر فرزند اول آنها باشد، همه مراحل نگهداری از بچه حتی تعویض پوشک نوزاد نیز میتواند یک چالش بزرگ باشد. اگر شما هم جزو چنین افرادی قرار میگیرید، مطالعه بیشتر درباره نحوه مراقبت از فرزند تازه متولد شده و بهدست آوردن اطلاعات مفید راجع به رفتار کودکان، میتواند این دوره را برایتان لذتبخشتر کند. شاید برای والدینی که قدم نو رسیده دارند، زمان کافی برای خواندن حجم بالایی از اطلاعات وجود نداشته باشد. بنابراین ما قصد داریم در این مقاله کوتاه، تمامی نکات کلیدی و مهم عوض کردن پوشک نوزاد را برای شما خلاصه کردهایم. شما میتوانید در ادامه این مطلب در مورد تعویض پوشک بچه و نکات لازم آن دانشهایی کسب کنید. پس تا انتها با ما همراه شوید.
اولین سوالی که ممکن است در این زمینه برایتان پیش بیاید، پرسش در مورد زمان عوض کردن پوشک بچه است. در جواب آن باید بگوییم که بازه مشخصی برای این کار وجود ندارد (البته بدون در نظر گرفتن زمانی که کودک در پوشک خود دستشویی کرده است) و زمان تعویض پوشک برای هر کودک با دیگری متفاوت است.
برخی از نوزادان که پوست حساسی دارند، به محض خیس شدن پوشک تاول میزنند یا دچار خارش شدید میشوند. بنابراین طبیعی است که تعداد دفعات تعویض در این دسته از نوزادان بیشتر باشد. طبق تحقیقاتی که متخصصان روی نوزادان مختلف انجام دادهاند، آنها از بدو تولد تا دو سالگی بسته به نوع تغذیه خود در طول روز، بین 6 تا 12 مرتبه دفع ادرار میکنند. فاصله این دفعات و تعداد آنها در زمان بیداری یا خواب ممکن است متفاوت باشد.
با اینحال اگر وسواس خاصی ندارید، معمولا پس از هر بار دفع ادرار به تعویض پوشک نوزاد نیازی نیست و شما میتوانید زمان عوض کردن آن را تا هنگام سنگین و اذیت شدن کودک خود عقب بیندازید.
ممکن است کودک شما در برابر تعویض پوشک مقاومت کرده و با انجام کارهایی مانند منقبض کردن بدن خود، تعویض پوشک را برایتان سختتر کند. همچنین او ممکن است در فاصلهای که پوشک کثیف را باز میکنید تا زمان آماده کردن کهنه تازه، دوباره قضای حاجت کند و باعث آلوده شدن محیط خانه شود.
بنابراین بهترین راهکار در چنین مواقعی این است که یک میز تعویض پوشک تهیه کنید تا خیالتان از بابت تمیز ماندن خانه یا امنیت کودکتان راحت باشد. این میزها با برخورداری از ویژگیهایی مانند ارتفاع مناسب، از خم شدن و ایجاد کمر درد والدین جلوگیری میکنند.
جالب است بدانید تعویض دیر هنگام یا نامناسب پوشک میتواند یکی از دلایل مختلف بروز اختلال خواب در کودکان باشد. بنابراین اگر در این مورد تجربه زیادی ندارید، با رعایت نکات لازم سلامتی و خواب راحت را به کودکان خود هدیه دهید.
بیشتر بدانید : علل اختلال خواب در کودکان
لوازم مورد نیاز
برای اینکه استرس خود را هنگام تعویض پوشک نوزاد کم کنید و بتوانید محیط آرامشبخشی را هم برای کودکتان بهوجود آورید، بهتر است قبل از اقدام به عوض کردن پوشک بچه، همه وسایل مورد نیاز را در محل یا روی میز تعویض قرار دهید. این لوازم معمولا عبارت هستند از:
اکنون که با زمان مناسب و لوازم مورد نیاز تعویض پوشک نوزاد آشنا شدید، مراحل زیر را برای انجام صحیح آن رعایت کنید:
مقاله پیشنهادی: راهنمای خرید تخت خواب نوزاد
در ابتدا باید بگوییم که اگر جوشهای روی پای نوزاد شما چرکی است، بایستی به متخصص مراجعه کنید. اما برای جلوگیری از ایجاد این جوشها میتوانید ملاحظات زیر را رعایت کنید. این ملاحظات عبارتند از:
کلام پایانی …
بیشتر کودکان حداقل تا قبل از 18 ماهگی توانایی تشخص حس ادرار یا مدفوع را ندارند و مغز آنها فرمان مناسب را برای هوشیار شدنشان صادر نمیکند. پس از بدو تولد تا یک سالگی آنها را پوشک کنید اما بعد از این زمان کودک خود را بهتدریج به رفتن به دستشویی عادت دهید.
همچنین باید این نکته را در نظر داشته باشید که با تعویض پوشک نوزاد بهطور مداوم، او را آزار ندهید و هر روز حداقل یک ساعت کهنه را از فرزندتان جدا کنید تا به بیماریهای پوستی مبتلا نشود. ما در این مطلب تمام نکات لازم هنگام تعویض پوشک بچه را به شما آموزش دادیم تا با رعایت آنها خودتان و کودکتان آسایش بیشتری را داشته باشید. شما همچنین میتوانید برای خرید تخت خواب و سرویس خواب با تماس بگیرید.