خواب یک بخش ضروری و جدا نشدنی در زندگی ماست. پدیدههای مهم که تاثیر بسیار مستقیمی بر روند زندگی و حتی موفقیت ما دارد. زمانی که ما در حال خواب هستیم تک تک اجزا بدنمان در حال آماده شدن برای یک روز جدید هست و انرژیهای تحلیل رفته روز گذشته را بازسازی میکند. پس اینکه در زمان خوابیدن چه محیطی را برای خود فراهم کرده باشیم بسیار مهم است. یک بالش مناسب برای هر سرویس خواب یک غنیمت به شمار میرود. المانهای زیادی روی خواب ما تاثیر میگذارند. المانهایی نظیر: تشک، تخت خواب چوبی، بالش و…. که ما میخواهیم در این مقاله راجع به بالش و صد البته بالش طبی با شما صحبت بکنیم. اگر سر، گردن و حتی ستون فقرات بدن ما در زمان خواب کاملا در آرامش باشند، خوابی صحیح و با کیفیت خواهیم داشت و برای این امر نیاز به یک بالش طبی داریم. اما فواید و معایب بالش طبی چیست؟ در ادامه مزیتهای بالش طبی و معایب استفاده بالش طبی را با هم بررسی میکنیم.
قبل از بررسی مزایا و معایب بالش طبی در این مطلب به بررسی این موضوع میپردازیم که اصلا بالش طبی چیست؟ بالش طبی، یک نوع بالشی است که طراحی منحصر بفردی نسبت به بالشهای عادی دارد. طراحی بالش طبی به گونهای است که سر روی تخت و در زمان خواب به درستی قرار بگیرد. درست است که این بالشها ظاهری همچون بالشهای عادی دارند اما باطن آنها بسیار متفاوت است. باطن آنها با ساختاری تنظیم شده که از فشارهای وارده احتمالی در حین خواب به نواحی گردن (مهره ها) و سر جلوگیری کند. یکی دیگر از ویژگیهای که این نوع بالش ها را طبی و منحصر بفرد کرد برگشت پذیر بودن و شکل ناپذیر بودن آنها است. با فشار دادن بر روی این بالشها میتوانید به سرعت متوجه بشوید که به حالت اولیه خود بر میگردند.
مقاله پیشنهادی: بالش طبی برای آرتروز گردن
همانطور که در بخش بالا گفتیم بالشهای طبی به گونه ای طراحی شدهاند که وضعیت سر و گردن را در فضای درستی قرار دهد. از جمله مزیتهای بالش طبی میتوانیم به این مورد اشاره کنیم که مطابق با آناتومی سر و گردن طراحی شدهاند تا از تغییر شکل و انحراف ستون فقرات و شانهها جلوگیری شود. یکی دیگر از مزیتهای بالش طبی، جلوگیری از وجود آردن حالتهایی در بدن است که موجب فشار زیادی بر نقاط حساس میشود. اگر بخواهیم حالت استاندارد خوابیدن را بیان بکنیم اینگونه است که شما باید در حالتی دراز بکشید که بر روی پشت خود و ستون فقراتی در حالت صاف داشته باشید و گردن شما در راستای صاف و نرمالی از بدن شما قرار بگیرد. در قسمت سر نیز نباید بیش از اندازه از حد معمول پایین باشد. در ادامه مطلب مزیتهای بالش طبی به بررسی انواع بالش طبی و مزایای آنها میپردازیم.
بالشهای طبی انواع بسیار مختلفی دارند، که آنها بر اساس کاربرد و نجوه تولیدشان به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. این تقسیمبندی شامل:
اگر از درد زانو رنج میبرید به احتمال زیاد میدانید که به هنگام خوابیدن به پهلو دچار فرسایش زانو میشوید که این اتفاق باعث تشدید درد زانوتان میشود. اگر میخواهید با این نوع دردها خداحافظی کنید پیشنهاد ما به شما استفاده از بالش زانو دردی است که بین دو پای خود در هنگام خوابیدن قرار دهید.
کاربرد بالش طبی بارداری همان طور که از اسمش مشخص هست مخصوص به خانم ها و مادران باردار است. مادران باردار در زمان حاملگی بخصوص در ماههای آخر، خوابیدن برایشان بسیار دشوار است. بالشهای بارداری که راجع به آن صحبت کردهایم در 2 نوع تولید شدهاند که یکی مخصوص سه ماهه دوم بارداری و دیگری برای سه ماهه سوم بارداری است. نوع اول یا بالش مخصوص سه ماهه دوم بارداری، بالش نازکی است که به راحتی وقتی که مادر باردار به پهلو میخوابد زیر شکم او قرار میگیرد و وزن و سنگین شکم مادر را کاهش میدهد تا مادر بتواند خوابی آرام داشته باشد. اما بالش سه ماهه سوم، این بالش ها یکسری بالشهایی با طول بسیار زیادی هستند در حدود 3 تا 5 متر که میشود آنها را ما بین دو پا قرار داد تا کمر دردهای این دوره سوم بسیار زیاد کاهش پیدا کند.
مقاله پیشنهادی: روش صحیح شستن بالش
بالشهای مموری فوم از آن دست بالشهایی هستند که در زمان خواب گرمای بدن شما را به خود جذب میکنند. اگر شما فردی هستید که دچار فشار خون است و یا زیاد گر میگیرد این نوع بالشها بسیار زیاد مناسب شما است.
مطلب پیشنهادی: بالش مموری فوم چیست؟
در نوزادان شیرخوار به شدت رفلاکس معده معمول است و حتی در برخی بزرگسالان هم این موضوع رایج شده است. اما شما میتوانید تنها با یک نوع بالش از این پدیده جلوگیری کنید و یا حتی آن را بهبود ببخشید. بالش آنتی رفلکس، دقیقا همان بالشی است که راجع به آن صحبت کردهایم. برای مثال زمانی که نوزاد درحال شیر خوردن و یا بعد از آن است اگر سر او در راستای ستون فقرات قرار بگیرد موجب ایجاد رفلاکس معده و یا حتی استفراغ کودک میشود. اما با استفاده از این نوع بالش در هنگام شیر خوردن نوزاد و یا حتی بعد از آن میتواند از این امر جلوگیری کند و حتی دلدردهای او را کاهش دهد.
اگز شما بزرگسالی هستید که از مشکلات معده رنج میبرید و یا حتی دچار رفلاکس معده شدهاید پیشنهاد میکنم که حتما از این بالش استفاده کنید تا با معجزهاش آشنا شوید.
کاربرد بالش طبی آرتروز، این نوع بالش مثل اسمش برای استفاده افرادی است که دچار آرتروز هستند. اگر به این درد دچار هستید احتمالا دردهای آزار دهندهای در بخش سر و گردن خود احساس میکنید. پس برای بهبودی و رفع این دردها بالش آرتروز را انتخاب کنید.
در ادامه بررسی فواید و معایب بالش طبی میرسیم به فواید. فواید اصلی بالش طبی به 6 دسته زیر تقسیم میشوند که بهتر است با آنها بیشتر آشنا شویم:
تک تک و تمامی مدل های بالش طبی، دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی هستند. که درنتیجه این انعطاف پذیری، گردش خون افراد بالا میرود. چرا افزایش گردش خون در بدن هنگام خواب مهم است؟ زیرا این امر باعث پیشگیری از کمردرد و گردن درد هستند.
قاعدتا بالش طبی همان وسیلهای است که میتواند فشار را از روی یک نقطه از بدن بردارد و در میان تمامی قسمتها تنظیم کند. بخاطر همین است اشخاصی که از این نوع بالش در هنگام خواب استفاده میکنند به هنگام بیدار شدن هیچ درد، خسنگی و فشاری در بدن خود احساس نمیکنند.
این نوع بالشها یا همان بالشهای طبی ساخته شده اند تا به سالم ماندن تمامی اندامهای بدن کمک کنند. پس مطمئن باشید که استفاده از این نوع بالشها باعث میشود تا اندامهای تحت فشار و یا حساس بدن مثل شانه، زانو ، ستون فقرات، گردن و دستها سالم بمانند.
مقاله پیشنهادی: بهترین الیاف برای داخل بالش
از جمله فواید و مزیتهای بالش طبی، میتوانیم به بهبود مشکل خر و پف اشاره کرد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در شب خر و پف میکنید و یا شریک تخت شما دچار این مشکل است، با مصرف این نوع بالش میتوانید این مشکل را مهار کنید.
پزشکان در سراسر دنیا طبق تحیقیقاتی که انجام دادن به این نتیجه رسیدن که نادرست خوابیدن و استفاده از کالای خواب نامرغوب باعث بوجود آمدن چین و چروک در زنان و مردان در سنین مختلف میشود. بالش طبی میتواند کلید طلایی حل این مشکل باشد.
پس از بررسی جامع و کامل مزیتهای بالش طبی، حال رسیدیم به معایب استفاده از بالش طبی. اصلا آیا بالشهایی که تاثیر مستقیم بر بهبود سلامت ما دارند میتوانند مضر هم باشند؟ باید بگویم که بله. این بالشها با توجه به انواع مختلفی که دارند و در بازار موجود است، میتوانند از دیدگاهها و نیازهای مختلف مضر نیز باشد. در ادامه چند نمونه از معایب استفاده از بالش طبی را که در شرایطی خاص خواهند داشت، بازگو کردهایم:
حال که به پایان این مقاله رسیدیم و متوجه شدیم یکی از مهمترین وسایل اتاق خواب بالش طبی است، فکر میکنیم تا حدودی جواب سوال فواید و معایب بالش طبی چیست؟ را متوجه شده باشید. امیدوارم که با انتخاب بهترینها برای خود، سلامتیتان را تضمین کنید. همین حالا میتوانید با بازدید از بخش بالشهای طبی وب سایت بالسا با بهترین نوع بالش طبی آشنا شوید. ضمنا ما در کنار شما هستیم و میتوانید با استفاده از مشاوره رایگان بهترین نوع بالش طبی بالسا را برای خود انتخاب کنید.
سوالات متداول